Bruksanvisning

1. I forkant; bli enige, dere som drar hit sammen, om hva som er formålet med besøket. Kanskje har dere en hovedoppgave – en problemstilling, en utfordring dere står overfor -  som skal tilføres utenkte, mulighetenes tanker. Eller: dere bestemmer å ikke ha noen medbrakt oppgave i det hele tatt – bare se hva som skjer, hvilke tanker som dukker opp. Kanskje kommer dere bare for å få ei pustepause fra hverdagen – bare for å oppleve noe vakkert, stille, fargerikt, fantasifullt, annerledes – sammen. Men ett krav er ufravikelig: det skal til sjuende og sist handle om glede og godhet. Noe som kan glede andre – og gjøre verden til et litt bedre sted å bo. Så vil det garantert også glede deg – og dine.

2. Ved ankomst Medlien gård; parker på anvist plass og vent på at vertinnen/verten tar imot deg. Tre inn i Landet for undring og fantasi med alle sanser åpne.


3. Ta imot med hele deg, hør historien og lev deg inn i en Annen verden.

4. Inne i tårnet: beveg deg - i tøfler, raggsokker - fra føttenes røtter i første etasje, via det oransje magarommet i andre og Hundertwassers organiske hjerterom – til du senker deg ned i en myk hvilestol under fantasiens og undringens himmelhvelving i fjerde.

5. Bruk hele tårnet – og Pusterommet utenfor: LANDET FOR UNDRING OG FANTASI. Se, lukt, lytt, tenk og fang utenkte tanker i sinn - og på papir, om du vil.
 
Ikke-bruks-anvisning.....:     
De utenkte tankers tårn er ikke stedet for tullball, hopp og sprett, fart og moro.
De utenkte tankers tårn er ikke et hus du leier for tradisjonell møteprat og saksliste
De utenkte tankers tårn er ikke bygd for pessimister, problemsøkere, prestisjeryttere
De utenkte tankers tårn har ingen rom for logikk, tradisjon eller begrensninger
De utenkte tankers tårn er ikke for den som tror på kun rette streker eller punktum
    – men for deg som vil leke med kruseduller som bare du – bare du – kan lage. Fordi ingen andre er som deg.

De utenkte tankers tårn er fantasien – og  krusedullens - høyborg.