Starten

Seks dager etter at tårnene falt i New York, innviet vi De utenkte tankers tårn her i Lucky Næroset (17. sept. 2001) og ingen aner hvor fort tiden har gått. Det har ikke bare vært en drøm som ble virkelighet, men også et eventyr, -hver dag.

Ikke bare er byggverket en evig inspirasjon for oss som holder til her. Det er også blitt en magnet på utrolig mange spennende mennesker. Jeg har ikke tall på de interessante og unike kvinner og menn, jenter og gutter, som har besøkt tårnet. Felles for alle er at de begeistres, og bidrar til gjensidige gode opplevelser.

Og én ting er jeg sikker på; disse årene har bare vært den spede start.
Det meste og beste er enda være ugjort....

Tårnet er ikke åpent for tilfeldige besøkende, men for grupper som bestiller omsvisning eller skal jobbe her. Og selvsagt for enkeltpersoner med sammenfallende interesser som vil treffe oss, etter avtale.

Dette er ingen tradisjonell nyhetsside som oppdateres jevnlig. Men følg med på MENYEN, - kanskje dukker det opp nye idéer som er blitt til virkelighet.

Takk for at du stakk innom nettsida. Sjekk hvilke muligheter du har i virkelighets verden også.


HC Medlien
"tårnherre"


TÅRN I LUCKY NÆROSET
I motsetning til andre filmen i trilogien Ringenes Herre, er det kun ett tårn i staten Lucky Næroset. For området hvor tårnet – og Medlien gård – ligger, er erklært som egen stat(!). 28. november 1999 oppstod vår første regjering, med statsminister, helseminister (oppgave; helse på ælle nyinnfløttede i staten...), naturminister, ITTE-minister m.m. Lucky Næroset, hvor tårneieren forøvrig er fantasiminister, kan skilte med en lang rekke nokså (mildt sagt!) uvanlige påfunn, etableringer og prosjekter. Her er virkelig et praktisk eksempel på hva et lite lokalsamfunn kan få til ved å spille på fantasi, galskap, humor og mot. Visste du f.eks. at verdens første, og største, underjordiske flyplass ligger hos oss? 

 

SPESIALSKREVET EVENTYR FOR TÅRNET
Forfatter og "storyteller" Espen Holm (Oslo) bidro under åpningen med en spesialinnbundet bok; "Kongen som ønsket seg et tårn", et moderne eventyr om en Konge som ønsker forandring i Riket sitt og hvordan han vil at folk skal hjelpe ham.

Boka finnes kun i 8 eksemplarer og skal lånes ut til brukere av De utenkte tankers tårn.

Espen jobber nå som profesjonell storyteller og forfatter. Han hjelper andre i å formulere og fortelle sine historier. Mannen har tidligere gitt ut boka "Intelligente idioter", et skråblikk til vår hemningsløse beundring for IT, og “Penga eller livet!”. Begge anbefales på det sterkeste!

Se www.elixirbook.com . Espen kan kontaktes på adressen: espen@elixirbook.com

 

 
SJURS TUR-RETUR
Det utenkte tårns gudfar, Sjur Dagestad (brumunddøl bosatt på Brandbu), benyttet i dåpsseremonien en helt spesiell mixture i et unorsk medie. Som innovasjonssjef i Tomra, verdens markedsleder for automater til returemballasje, medbrakte han ei japansk brustomflaske (Asahi), fylt på vei hit til Moelv samme dag (17.09.01) – med vann fra fire kilder; saltvann fra Oslofjorden, ferskvann fra Tyrifjorden, Randsfjorden og Mjøsa.

Hengende i ei lang snor fra vandrealtanen i tårnets 4. etg., ble flaska av døperen Dagestad slengt inn i muren i dåpsøyeblikket. En plastikkaktig klask-plask-lyd lød utover forsamlingen, før den i en U-sving spratt tilbake til døperens hånd. Slik fungerer returemballasje...

Så flaska står her fortsatt, like hel – etter å ha sprengt et par U'er og bygd tre bruer.

 

 

DE UTENKTE TANKERS TÅRN OFFISIELT ÅPNET
Mandag 17. september 2001 er merkedagen etter mange års drøm – og hardt arbeid. Åpningen av tårnet er også innvielsen av en helt ny arena i Norge; en bygning reist spesielt for å realisere menneskers drømmer og oppdage muligheter. For inspirasjon, nyskapning, fantasi, løsninger – og realisering. Måtte det glede og være til nytte i årevis!

 

 

DATOEN LOVER GODT
For å være på den sikre siden sjekket vi med en astrolog "over there".

"…..with the information I do have available I would say the opening on the 17 of Sept would be very good. That is the exact day of a new moon at 24* Virgo and the new moon is an EXCELLENT time for opening as it it associated with new beginnings. Also, with Venus, which rules social activities in Leo, which is very warm, and represents grand social affairs, I think it will be fine. Particulary for you, I think this affair will go well as transisting Jupiter, which rules good fortune is conjuncting your natal Venus, again very social, but also representing harmony, beauty, love, contentment and peace of mind. I don't see any aspects here that cause me concern….."

Richard Billingsley (USA)

 

 

CAMILLAS HISTORIE
10 år gamle Camilla Hovind Ulven (nabo) hadde fått i oppdrag å skrive sine tanker om hva hun trodde kunne komme til å foregå i tårnet. Historien ble framført under åpningen – les den her .

 

 

HANNE OG MARIANNES SANG
Fra tårnets topp framførte HC's døtre Hanne (16) og Marianne (13) farens tekst "Fra ungdommen" – en omskriving av Nordahl Griegs "Til ungdommen".