Fremtiden ligger i tårnet

Som dere kanskje vet forsvinner solen om... tja ca 4milliarder år. Men om 1 milliarder år vil det bli så varmt på jorden, med temperatur på ca 300 grader. Da kommer alle til å dø. Da blir det kanskje aldri mer liv på vår kjære klode.


Og her starter historien.
 
År 2009.

Hans Cristian Medlien har en spesiell ide i bakhode. Som dere sikkert vet er Hans Cristian en meget tenkene fyr. Så selvfølgelig begynner han å grave seg inn i ideen. Til slutt er han så langt inn i den ideen at han begynner på den. Med en gang drar han til statsministeren i Næroset. De tar et møte. Et meget viktig møte. Hans Cristian forteller den spesielle planen sin. Å da blir statsministeren med på ideen. Da blir det et stort politisk møte. Da står Hans Cristian ved mikrofonen. Når alt blir stille skrur han på mikrofonen: God dag alle sammen. Som dere vet har jeg og statsministeren hat et møte om en ide jeg har. Vel, om ca en milliarder år blir det intet liv på denne planeten. Og det har jeg tenkt nøye på. Jeg vil redde alle og en ver i Næroset. Mine damer og herrer. Mitt tårn. De utenkte tankers tårn vil bli et utskytningstårn for alle i Næroset. Med det utskytningstårnet kan vi dra til en annen planet... Planeten Xratus! Den nyeste og nærmeste planeten! Der er det jo både luft, jord, gress, blomster, gress, vann, sol og måne! Og noen rare dyr med tre øyer... Men det glemmer vi! Er dere enige?!

Senere tar de planen på en disket. En topp hemmelig disket. Som blir tatt vare på i tårnet.

En mørk og meget stormfull natt skjer det noe. Da vandrer det to planfulle fyrer ute i mørket. De går og de går. De går helt til De utenkte tankers tårn. Alt er stille og rolig... Plutselig hører de noe. En slags knirking. Plutselig ser de noen små, små slags maskiner som peker mot dem. Så ser de at det er noen små høytalere. Så høre de: Gå nærmere hvis dere tørr...

En av fyrene tar en pinne og kaster den bortover veien. Baaanng!!! Det er miner, sier han. Så drar de. Vi MÅ få tak i den disketten!

Neste store politiske møte. Da står Hans Cristian ved mikrofonen igjen. Han skrur den på: Alle sammen. Vi glemmer en ting: Dyr. Vi må ha med dyr også... Insekter! Vi må også ha med insekter. Men når jeg tenker på det... Vi kan ikke ha insekter i samme utskytningstårn som menneskene. Ikke dyrene heller. Vi lager et eget utskytningstårn for insekter! Og et for dyrene også!

År 2509.
Alt er klart. Utskytningstårnet er ferdig. Og den nyeste modellen av racerrakett: Iktinter X3ZQ som bare tar 2 uker å dra til n&#aelig;rmeste levelige planet står i klar i tårnet. Mange hundre hus er blitt bygd på planeten Xratus. Folk pakker. Ivar Medlien er stolt over sin tipp tipp tipp tipp tipp etc.oldefar. Senere holder Ivar et kongelig ball i sin borg. Men hjemme sitter kongen og spiser sursild, og er sur for at det ikke var familien hans som fikk ideen om utskytningstårnet. Nå skal alle til å dra. Insektene og dyrene er på plass i rakettene sine. De siste folkene går inn. Nedtellingen begynner. 3,2,1,tenning!

Og Nærosfolket blir de eneste som kommer seg av gårde fra jorda.

De blir de neste stamforeldrene til de nye menneskene ute i solsystemet.
Slutt.

Camilla Hovind Ulven (10 år)