D-dag 2

Loveleen Rihel Brenna og Marco Elsafadi - kom, delte, begeistret, engasjerte og rørte oss alle fredag 9. Oktober, på Djupskolens andre D-dag. Temaet var Fordommer og toleranse og tittelen ”Vi er likere enn vi tror”. Disse to ga oss raust, på hver sin måte, et djupdykk i hvordan det er å være outsider og i hvor stor påvirkning vi har på hverandres liv. Vi fulgte dem ned daler og over fjell, vi lo og vi gråt og lot oss alle berøre og ettertenksomheten lå godt i oss alle når skoledagen var endt. Enn så like de er i sitt engasjement og sin visdom viste de oss også hvor forskjellig man kan formidle, med stor effekt. Loveleen stillferdig og sterk, med lillemor på armen, lavmælt og direkte uten store fakter. Marco, også han atskillig roligere enn vanlig pga sykdommen (for øvrig oversatt fra Guillain-Barré til Glenn-Børre fordi "han er mye lettere å slåss mot, han skal tas!"), men energisk og vital, hjertevarm og engasjert. Og de ble varmt tatt imot av Djupskole-studentene - karakterer på både 11, 12 og 13 var å finne på evalueringsskjemaene i etterkant, på skalaen 1 - 10... D-dag 2 ble ikke så bra som vi trodde den skulle bli. Den ble bedre. Tusen takk Loveleen og Marco - og ikke minst takk Marthe Valle! Marcos samboer (og Spellemannsvinner) Marthe trollbandt sitt publikum med en overraskende opptreden, og ga dagen noen ekstra stjerner.

Dette sitatet fra Loveleen kan stå som dekkende for D-dag 2 og ettertankene. Tusen takk.

”Bak alle synlige forskjeller mellom deg og meg, er det noen likheter også. Likheter som behovet for kjærlighet, nærhet, tillit, trygghet, forutsigbarhet, mat, klær, et hjem eller universelle følelser som frykt, glede, sorg, ensomhet eller lengsel. Selv om uttrykksmåten vår er ulik, er behovene og følelsene ofte universelle.”

loveleen marco får begeistringen
Et lyttende og ettertenktsomt publikum Loveleen og lillemor i aksjon

Marco mottok - vel fortjent - BegeistRingen etter endt forestilling

Marco og Loveleen er to svært reflekterte mennesker som har helt spesielle historier å fortelle – ikke minst etter at Marco i sommer plutselig fikk det svært sjeldne syndromet Guillain-Barré og Loveleen trådte til og ble en viktig motivator i hans sjokkerende nye livssituasjon. Syndromet har ført til lammelser i store deler av kroppen. Han ligger nå på Haukeland, delvis lenket til rullestol. Men den kjente basketballspilleren og grunnleggeren av stiftelsen New Page som bedriver relasjonsarbeid med utsatt ungdom – bl.a. kåret til ”Årets forbilde” under Idrettsgallaen 2006 og vinner av ”Åpenhetsprisen 2007” (fra Mental Helse) – bestemte seg likevel for å komme til Djupskolen!! Når vi vet at han har avlyst over 40 foredrag pga sykdommen og likevel valgte å komme hit kan man ikke annet enn takke. Når vi attpåtil vet at Marco også har støttet Loveleen i hennes tøffe opplevelse tidligere i år, så ble det et særdeles sterkt møte her i U9verset. Som en av deltakerne skrev i etterkant: "En dag på Djupskolen vil for alltid ligge rotfesta i hjertet ditt, og den vil aldri glemmes. Dette skulle alle mennesker som er glad i andre mennesker få lov til å oppleve."