D-Dag I

u9verset

Mennesker forandrer mennesker
HC MEDLIEN OG OLE PAUS


10. september 2009

Den aller første D-dagen oppnådde fantastiske 9,3 i snitt på evalueringsskjemaene (av 10 mulige...) og U9verset var helt fullt av Djupskoledykkere. Les noen av tilbakemeldingene her:

"For et fantastisk privilegium å sitte på en stol, stille (med åpen gane og polypper)…….. og bare få være i fred til å tenke! Jeg har lest hele PUST boken og er i gang med nr to – Arne Næss! YESS! 
Flott lagt opp – passet meg ypperlig og for min del, kjempedeilig at det ikke ble masse spørsmål og diskusjoner underveis – da var det ro over feltet!"

"Jeg trodde jeg hadde kjøpt meg "billett" til en dag, hvor jeg kom til å gapskratte store deler av tida. Det var forsåvidt ikke helt feil. Men det jeg ikke hadde regna med, var hvordan den personlige historien  HC delte med oss, traff meg midt i sentrum av "min egen bagasje". Midt i hjertet. Jeg fikk høre en mann fortelle om hvordan hans store talent og pasjon, hadde kommet i veien for ham, istedet for at det skulle være nøkkelen til alle muligheter. Han var blitt så opptatt. Så opptatt med sitt, med fantasien, alle visjoner, alle prosjekter, at det ikke lenger var så mye tid til overs for de viktigste ting i livet. Han møtte seg selv i døra. Heldigvis fant han tilbake.
Og er det ikke nettop slik for mange av oss. Vi har fått erfare det moderne liv på godt og vondt. Det begynner lyst, lovende og lokkende. Et hav av muligheter. Livsstilen med jobb, jobb, jobb, å realisere seg selv, å fylle alle behov, forventninger og krav til slutt fanget oss.  Alt går i turbofart. Man har en følelse av at man henger på slep, og tenker i sitt stille sinn; stopp verden, jeg vil av.
Djupskolen har et navn som forteller om dypdykk. Sånn sett er man litt forberedt på litt "alvorsprat" også. Men jeg forventa ikke det jeg fikk. Tårene begynte å trille, mer og mer, og i takt med at HC leste fortere og fortere, om alt hva som opptok han, før det ble stille..... og han skjønte.... "

 

lucky mat