Knut Reiersrud

Som ti-åring gjorde Knut Reiersrud opptak av Miles Davis og Mikael Urbaniak fra radioen på sin søsters kassettspiller. To år senere kjøpte han og broren seg gitarer etter å sett Buddy Guy og Muddy Waters på tv. Da han var 19 ble Knut plutselig en sensasjon når den samme Buddy Guy og Otis Rush hørte ham for første gang og umiddelbart inviterte ham hjem til Chicago.

Knut Reiersrud (1961) er for de fleste kjent som gitarist. Det er nå snart 30 år siden han hadde ære av å spille sammen med sine legendariske helter. Siden den gang har han spilt mer enn 5.000 konserter, lagd over 100 plater – av disse er det bare 5 han har vurdert til å være gode nok til å utgis under hans eget navn -  og innimellom alt dette har han lært seg å spille ti forskjellige strengeinstrumenter.

Problemet med Reiersrud oppstår når man forsøker å forklare hva slags gitarist han er. Denne mannen reiser alltid rundt med åtte gitarer fordi de har blitt stemt forskjellig etter hvor musikken kommer fra... Dette er en gitarkunstner og en musikkpersonlighet av dimensjoner.

Se også www.knutreiersrud.no