HALVOR ser dagens lys

 

Karakteren Halvor ble unnfanget etter denne diktstubben (2015):

Det var en som het Halvor.

Han levde hele livet i ensomhet.

         Det var det hele.

Jeg ble nysgjerrig på hvordan Halvor så ut, og lot tegnehånda (delvis ubrukt på titalls år) slippe til. En god følelse oppstod for skapningen - og ytterligere nysgjerrighet: Hva har en slik kar å melde? Svaret finnes nå (april 2018) i 35 utgaver i utstillingen EN HALVOR PÅ VEGGEN (Prøysenhuset). 

     

 

Dette har vært en uvanlig lystbetonet og lekende prosess. Etter å ha plukket fram igjen den første originaltegninga, oppstod en rekke idéer til Halvor-utsagn og tegneskisser ramlet ut innimellom alt annet i 2016-17. Øystein Dolmen (i tegnesammenheng min mentor å kalle) oppfordret meg til å lære datategneverktøyet Procreate og en ny verden gikk opp for blyantisten. Fantastisk moro! Å tegne med Apple-pen på en iPad Pro er enda lettere enn på papir - og du har angreknapp om ei strek ikke blir helt som tenkt :).  Vinteren 2018 ble det endelig tid til å tegne på (h)alvor og et 30-talls versjoner oppstod på løpende bånd i mitt nyinnredede ateliér øverst i De utenkte tankers tårn. 

Jeg er blitt skikkelig glad i Halvor og vil ham alt vel - i sin noe naive, men også tildels geniale - tanke- og handingsvirksomhet. Publikums respons fra utstillingen er også bortimot KOLOSSALT gledesfylte :).  Så følg med >  Halvor har bare såvidt kommet på banen.

NB> HALVOR-tegningene er å få kjøpt, produsert på 1. klasses kunstrykk (hos suverene AllKopi på Hamar) - og (om ønskelig) ferdig rammet inn bak artglass i passepartout (hos Svaet i Brumunddal).  Kr. 900 for trykket, håndsignert i kun 25 ex pr. Halvor. Kr. 1.700 komplett innrammet.  Se bildekarusell under menypunktet TEGNINGENE fra startsida.