Om boka

Forfatterens egne ord

Hva med en sommergave i år? -  som inneholder holdninger for framtida...?

Holdninger for framtida - til bruk . 1800 bøker er solgt (30.4. 2012) - tilbakemeldingene har vært overveldende positive :)  Klikk opp linken så får du et nokså annerledes gave - til sommeren eller andre fritider. På tide med en krusedullfilosof under hodeputa :) 

”Mellom disse permene finnes noe av det beste jeg har skrevet. Forfattere finnes for få lesere til å fatte. Min intensjon har derfor vært å lage ei bok som ikke er lett å lese ut. Denne skal leses inn.”   HC Medlien, bestefatter

SISTE NYTT: se denne impulsfilmen - tatt opp spontant rett fra levra, hjertet og knotten en vakker dag i De utenkte tankers tårn. Forfatteren anmelder rett og slett boka si - uten omsvøp få'n si :)  HER 

Tider er kommet er ei fargerik inspirasjonsbok for å redde, rydde, rocke, rette opp og reskape en bedre verden. Redskapen er historier fra virkeligheten og bilder som berører. Ei fortsettelsesbok fra <PRIKKEN> (2005, solgt 10.000 eks) – nå med krusedullfilosofien som den grønne tråden.  Tider er kommet er ei bildebok fra en krusedullfilosofs liv. Alt med én hensikt; få folk til å tenke sjøl. Og handle. Ei bok som vil få folk til å virke.

Tider er kommet er ikke bare virkningsfull, men meningsfull, forhåpningsfull og tankefull – og fylt til randen med håp.

 
 
 

Leserens ord 

"Boka er det mest finurlige, originalt tankevekkende, hjertevarme, selvironiske og samfunnsironiske, språkdissikerende og relativerende jeg har lest. Og jeg har ei STOR bokhylle! :)"  Terje Skriver, Tipping Point AS

"Det beste med denne boka er at den er skrevet! Og at det er en gjennomgående optimisme iblanda realisme, og et oppvåkningsstøv som MÅ fungere! Jeg sier derfor: ALLE MÅ HA DENNE!"  Siri Stiklestad, Alvdal

"Tusen tusen takk for en fantastisk bok! Du har virkelig skjønt hva dette livet er.. Helt utrolig at jeg "fant" denne boka akkurat nå! Takk HC!  Gry Sikveland, Kleppe

"Dette er ei bok det er lett å anbefale, full av uventede påfunn, så kreativ språkmessig, så fantasirik med nye innfallsvinkler. Men først og fremst er det ei bok med en rekke viktige budskap. - - - Å lese ei bok er også å bli kjent med forfatteren. HCM blir vi ekstra godt kjent med, fordi han er så generøs i å utlevere seg selv. Jeg stemmer i: Ja, TIDER ER KOMMET!" Øystein Dale, hobbyfilosof og naturelsker (HC legger til: en av landets mest betrodde menn hva gjelder tanker om miljøet). 

"... nå er han ute med ei ny bok - eigentleg ein heil tenketank mellom to permar. Denne HC Medlien kan ein aldri bli klok på - for ein glede!"  Ola Jonsmoen, skribent, Alvdal

"Herlig reflekterende, gode formuleringer og filosofering rundt vårt tids viktgste tema, og et kjempebidrag til en bedre verden! Vi som jobber med miljøtema til daglig trenger også positiv input for å holde fast i trua på at det er mulig å endre verden. Derfor blir jeg så utrolig glad når slike som deg skriver en hel inspirasjonsbok om det :) :)"  Katrine Bogsti, komm.rådgiver HIAS 

Så var det forlaget Flux sin tur (mitt favorittforlag; BARE vettue og tankevekkende bøker!). Sjekk Kari Bu sin anmeldelse her:  "Boka er en gullgruve for ungdom som enda ikke har resignert til vanetenkning, antidepressiva og høye CO2-utslipp.....Han er ordbruker men har utrettet mer enn en førsteklasses ordfører... ADVARSEL: boka kan gi deg akutt behov for å snu opp-ned på et lokalsamfunn."

Anmeldt av kulturredaktøren i Hamar Arbeiderblad: "Ordleken morer og innfallene inspirerer i HC Medliens nye bok «Tider er kommet».....Og det er nettopp noe av det spennende ved boka at den overrasker ved sine sammenstillinger og trekker linjer der det ikke er åpenbart at de finnes.....Framfor alt er det en inspirasjonsbok. ...et bemerkelsesverdig dristig prosjekt - personlig, engasjert, lekende og dønn seriøst.  Se hele anmeldelsen + et portrett av krusedullfilosofen og hans nye vei videre HER: 

"Mannen min leser sjelden eller aldri bøker . . .men han sa bare; denne jeg lese fra perm til perm!"  Gina H Thorbjørnesen, Skien

"Boka er blitt ei tankevekkerklokke for meg. Bare elsker dikta dine og dei av andre . . .  Ja, eg kunne ha skrevet og skrevet om boka di - men som du sikkert nå har forstått er den blitt en juvel for undrende mennesker som oss....  Randi Engelsvold, Jæren (se www.randi-eneglsvold.no)  

"Boka er full av frydefulle formuleringer, burlesk humor og kloke betraktninger. Vi ser det store i det lille, det fremmede i det kjente - og det kjente i det fremmede. Den er en vitamininnsprøytning for gråe høstdager og lukkete sinn. Når boka lukkes er vi blitt mer åpne".   Inge Eidsvåg (okt-2011) 

 "Tider er kommet" - ikke bare en mentalhygiensisk husvask, men en smittekilde av en bokbombe som inspirerer til total ominredning av toppetasjen!  Ole Kristian Thomassen - Hamar (okt-2011)

"Ordene dine får meg til å tenke ... og smile. Det er en deilig kombo!"  Merete Nesset - Fr.stad (okt-2011)   

"Orda dine laga store og høge bøljer i meg! Eg gler meg til alle symjeturene som eg håpar aldri skal ta slutt..." Hilde Brotangen Helleland, Vik i Sogn (okt-2011)

 "Jeg blir bare mer og mer facinert av innholdet og filosofien bak. Det er helt utrolig bra det du skriver. Ekte, varmt og humoristisk og med en ydmykhet og takknemlighet til livet som har gitt deg muligheten til å skape alt dette. Boka er "dyp" men alikevel skrevet på en genial og enkel måte og som setter i gang både latter og tårer ved hjelp av visualitet og ord. Og jeg har fortsatt mange sider igjen! :) ".  Astrid Margrete Bondø  - Oslo (okt-2011)

"Du involverer meg i din gjennomgående evne til å stille (plausible) spørsmål i boka, og de refleksjoner det skaper. Gode overganger. Klar anbefaling; utstyre deg med grønne, lilla og orange post it lapper når du beveger deg inn i dette verket, ellers blir det mange utropstegn og stjerner i margen! :)"   Sissel T Grøtterød  - Larvik (okt -2011)

"Tusen takk! Det er som om tankene er mine - de jeg visste jeg hadde og de jeg ikke visste om ennå … har gått gjennom en extreme makeover, er blitt velformulert og satt i sammenheng. Et alvorlig tema presentert av en ordkunstner med en unik fortellergave som  treffer rett i hjertet og  gir gjenklang dypt inne i meg. Jeg har fattet, det er på  tide å våkne og jeg er inspirert til å ta fatt."    Ellinor Tørud - Hamar (sept-2011)

"Koser meg skikkelig med boka di! Finner gullkorn, diamanter og godbiter på hver side :) Klok du HC!"   Elene Schou Straumsheim - Gjøvik (sept-2011)

"Anbefales på det sterkeste! HC Medlien er en ordmagiker av rang! Hans tanker inspirerer og gleder mitt hjerte. Ja, boka di er rett og slett genial og burde vært pensum ved videregående skole!! Jeg er imponert over hvordan du uttrykker de enkle ting på en sånn enkel, men likevel nytenkende måte? Jeg sitter og sier til meg selv: "JA, sånn er det!" - hele tiden! AHA-opplevelsene står i kø!  Jeg legger den fra meg og leser i rykk og napp for å drøye leseopplevelsen lengst mulig! Jeg gruer meg til den er utlest/innlest! :-D"    Merete Rustad - Hamar (sept-2011)

   

 

Landet for undring og fantasi - 15. sept:

Etter dagens presselansering endte HA web-TV opp med denne presentasjonen av MEDLIEN RENGJØR KLODEN :)